De eerste week van de minor Kind, Leren en Media zit er op. Na een intensieve week waarbij verschillende tools al werden ingezet, heb ik steeds meer zin in deze minor. In deze minor hebben we de begeleiding van 3 toffe mensen. Namelijk Bernolf Kramer, Aukje Meens en Stefan van Beurden. Dit zijn nog jonge mensen die veel passie hebben voor dit vak en voor ICT in het algemeen.

Ik heb deze minor gekozen, omdat ik zelf wil weten hoe ik de verschillende ICT mogelijkheden in kan zetten tijdens lessen. De ontwikkeling van ICT gaat zo snel, dat niet altijd alles bij te houden is. Ik ben opgegroeid met een computer waar nog geen internet op zat. Daarbij konden we maar een aantal spelletjes spelen. Mijn eerste spelcomputertje was een kastje met het spel Tetris. Daarna kwam de Nintendo GameBoy. Een hele vooruitgang. Het spel werd realistischer en de spellen werden steeds leuker. Ik was vaak bezig met een avontuur spel of voetbal. Mario, Kirby en Spiderman waren mijn favoriet. 2d was het nog allemaal. Dat kunnen de opgroeiende kinderen van dit tijdperk zich niet eens voorstellen. Alles is 3d en het wordt steeds realistischer. Net of het gewoon echt is. Door de jaren heen was het wel nodig om een steeds betere computer aan te schaffen. De software werd zwaarder en internet was op komst. De games werden ook steeds zwaarder, waardoor je toch bleef zeuren bij je ouders om een betere computer te kopen.

Er is ook zoveel mogelijk op dit gebied en er is zoveel mogelijk met een digibord. Helaas krijgen wij daar geen lessen in op de PABO. Daardoor is het verstandig om altijd zelf dingen uit te zoeken. Het is daarom misschien dat iedereen de software van het digibord thuis kan installeren en daarmee kan experimenteren. Daarom zijn er al een aantal iPads uitgereikt aan de studenten om daar al vast mee te experimenteren. Heel veel hebben deze namelijk nog niet en veel kinderen kunnen met dit soort dingen al snel uit de voeten. Daarom is het voor ons als studenten die met deze minor werken, handig om handigheid te hebben met dit soort apparatuur.

Aan de andere kant heb ik deze minor gekozen, omdat ik zelf ook een opleiding heb gevolgd waarbij ik veel achter de computer heb gezeten. De volledige naam van deze opleiding luidt: 'Middenkader functionaris Mediavormgever'. Bij deze opleiding zijn er 3 uitstroommogelijkheden. Namelijk: Animatie, Art & Design en Interactieve media. Ik heb gekozen voor animatie. Hierbij ging ik te werk om animatie video's te maken in 2d en 3d. Op de pagina Mediavormgever staan verschillende werken van mij. Uiteindelijk heb veel ervaring op gedaan door veel te werken met de computer. Hierdoor is het voor mij makkelijker om met deze minor aan de slag te gaan. Het ontwerpen gaat mij al goed af. Alleen wat ik moet ontwerpen en hoe ik dit kan inzetten is voor mij nog een raadsel. Daarom blijft dit voor mij een doel om dit beter onder de knie te krijgen.

In de eerste week is ook het Twitteren bij iedereen begonnen. Zelf had ik al een Twitter account. Deze gebruikte ik vooral voor privé gebruik. Beetje leuk dingen posten en soms reageren op anderen. Nu ben ik er van overtuigd dat er veel meer mogelijk is met Twitter. Mensen volgen met dezelfde interesses, hashtags gebruiken, noem het allemaal maar op. Twitter heeft zoveel te bieden. Zelf ben ik daar ook nog voor aan het zoeken hoe ik dit allemaal in kan zetten. Ik moet dus ook weten hoe het allemaal gebruikt kan worden voordat ik hiermee aan de slag kan gaan. Dit hoop ik ook de komende 10 weken te leren.

Ook iets handigs om doelen te formuleren is SMARTI.
(S)pecifiek
(M)eetbaar
(A)cceptabel
(R)ealistisch
(T)ijdsgebonden
(I)nteressant en inspirerend

Als een doel aan al deze eisen voldoet is een doel makkelijker te halen. Alle aspecten denk je over na en benut je in een doel. Dat maakt SMARTI handig.