Op 16 mei gingen wij langs met de Minor KLM bij Kennisnet in Zoetermeer. Kennisnet laat in een ruimte verschillende voorwerpen en tools zien die in te zetten zijn in het onderwijs. 
Na een aantal rondes te hebben bezocht en mee gespeeld is de enige tool waarmee ik wil en kan experimenteren: Sifteo Cubes.
Foto
De Sifteo Cubes zijn verschillende blokjes waar een computer in zit. Deze blokjes zijn met elkaar te linken waarbij een heel figuur gemaakt kan worden. Deze Sifteo Cubes zijn makkelijk in te zetten bij verschillende lessen. Zelfstandig werken, Geschiedenis, Aardrijkskunde etc. Ook kunnen er verschillende spellen op gespeeld worden voor je motoriek. Hierbij worden logica spelletjes gespeeld waarbij de blokjes steeds verplaats moeten worden. 

De interactieve blokjes zijn gelinkt aan elkaar en aan een computer. Van een afstand kunnen deze dan aangezet worden. Het is dus ook mogelijk om deze te linken aan een digibord, waardoor deze te zien is op het bord. 

Aukje Meens
18/5/2012 11:15:58 pm

Luuk,

Leuk om te lezen dat de sifteo cubes je aanspraken bij Kennisnet. Nu ben ik wel benieuwd hoe, als je ze in de klas had, in zou gaan zetten en wat voor voordelen je inziet in dit leermiddel? Denk je dat hiermee de opbrengsten verhoogd kunnen worden? Misschien kun je nog literatuur zoeken om je mening te verantwoorden.

Reply



Leave a Reply.