Foto
Bij mijn stage Onderwijs helpt Onderwijs(OhO) is er al een goede start gemaakt en een lijn getrokken naar de lessen die de middelbare scholieren gaan geven. Deze lessen gaan over Techniek, waarbij elektriciteit centraal staat. Bij OhO helpen verschillende vertakkingen van het onderwijs(van Universiteit tot middelbare school) elkaar om tot een les te komen voor basisscholieren. Waarom techniek? Steeds meer kinderen kiezen niet voor techniek. Daardoor is deze sector aan het uitsterven. Techniek is juist een heel interessante sector. Daarom is het doel van OhO kinderen op de basisschool alvast kennis te laten maken met techniek. Dit concept is al in werking gesteld in de regio's Rivierenland en 's-Hertogenbosch.

Momenteel help ik als Pabo student bij een techniekles bij kinderen van het Lingecollege uit Tiel. Deze middelbare scholieren gaan een les geven over elektriciteit aan basisschool kinderen. Mijn rol als Pabo student is om mee te helpen met het opzetten van een les en didactisch aan te vullen. De middelbare scholieren zelf bedenken wat zij in de les willen vertellen.

Woensdag 6 juni is de fase bereikt waarin de scholieren een lesvoorbereidingsformulier in gaan vullen. De les staat en de opzet van de les wordt in kaart gebracht. Woensdag 13 juni gaan ze een proefles draaien en vrijdag 15 juni worden de lessen uitgevoerd op de basisschool.

Aukje Meens
16/6/2012 02:16:17 am

Luuk,
Wat leuk om te lezen dat je druk in je stage bezig bent met ICT en techniek. Leuk ook om te zien dat je foto's hebt toegevoegd. Zou je je lessen ook binnen het TPACK model kunnen plaatsen? Dat maakt je verhaal namelijk nog krachtiger! En ben jij nu vanuit het model van Roger de innovator die daar aan de gang is of zijn de leerlingen ook innovators? Probeer theorie nog te koppelen aan je verhaal.

Reply



Leave a Reply.